Ändra taxa för ämne.

Om inställningen av taxa på ett ämne/grupp har blivit fel och eleverna därefter fått pålagt fel betalning, så måste detta rättas till genom att ändra taxan på ämnet/gruppen. Men är betalningarna redan pålagda på eleverna måste man följa denna beskrivning:

1. Grunddata - Ämne- välj ämne som är basis för eleven/gruppen.

Man kan på fliken "Elever" välja "Betalningar" - markera alla och Ta bort.​

1. Man kan nu trycka på fliken "Ämne"och redigera så taxan blir korrekt.

1. Till sist går man in på fliken "Elever" och trycka på "Uppdatera betalningar":

Nu har den ursprungliga taxan tagits bort på alla elever som har detta ämne/grupp och istället har dom fått den korrekta taxan pålagt.