Excel import

I den här artikeln finns det excel-mallar bifogade för att importera data till Speedadmin. Inom arken läggs fasta kolumner och en del utforskning finns i dessa bifogade ark. Följ dessa instruktioner som anges här och anvisningarna i arken för att säkerställa att importprocessen kan slutföras i tid och utan fel.

Ytterligare information som ska tillhandahållas:

• Skolår - Denna information behövs om den är relevant för den specifika typen av data. (som ett exempel vid import av ensemlar)
  • Vänligen lägg till namnet på din institution på arknamnet när du laddar upp det via vår säkra uppladdningslänk. Detta kommer att undvika missförstånd.
  • Om det finns behov av att lägga till data som inte nämns i de fasta kolumnerna, vänligen kontakta speedadmin support här.
  • Uppladdning av arken för bearbetning av Speedadmin-teamet kan göras här.
    Efter att arken har laddats upp var vänlig följ upp med ett mail till support@speedware.dk

Nedan hittar du också en mer detaljerad förklaring om hur du importerar grupper till speedadmin.

Nya elever kan importeras med hjälp av att bifoga Excelark ELEV_GRUPP_IMPORT_SE.xlsx.

Arket kan användas som koppling mellan elever till grupper om dessa är skapade i Speedadmin.

Här ska BÅDE ämne och grupptitel vara skapat i Speedadmin och namnet kopieras ordagrant in i kolumnen. Se ex i artikeln längre ner.

Vid import av elevdata behöver inte alla kolumner med data som finns i Excelarket vara utfyllt, endast de kolumner som anges i artikeln.

Grupper/elev import (koppling)

I dessa kolumner ska innehålla data:
- ÄMNE
- GRUPP
- PERSONNUMMER (alternativ födselsdatum)
- FÖRNAMN
- EFTERNAMN

Elevimport (elever som inte finns i Speedadmin)

Följande kolumner kan användas vid import av elever utan koppling till grupper:
- PERSONNUMMER
- FÖRNAMN
- EFTERNAMN
- ADRESS
- POSTNR
- MOBIL
- TLF
- EMAIL
- SKOLNAMN
- KLASSNUMMER
- KLASSBOKSTAV

Om man har brist av data till vissa kolumner så kan man lämna dom blanka.

1. Innan uppladdning till import döper man om namnet på dokumentet. Namnet ska innehålla skolans namn, som följande exempel: ELEV_GRUPP_IMPORT_SKOLANSNAMN.xlxs.
    Det noteras också i VILKET LÄSÅR som det önskas att denna data ska importeras i.
  2. Filen kan laddas upp på https://secureupload.speedadmin.dk/
  3. Uppladdningen av filen följs upp av ett e-mail till support@speedware.dk
  4. Som utgångspunkt understödjs inte andra filformat.

Elev/grupp, Excel mall samt är bifogat i denna artikel.

Med vänliga hälsningar

Speedadmin teamet