Følg

Grunddata - Forum

Forum-funktionen är ett bra sätt att kommunicera internt med t.ex. grupper.
Funktioner bygger på samma rättighetssystem som tillgången till Speedadmin.

Dvs:
- man skapar grupper
- grupperna tilldelas rättigheter
- medlemmar tilldelas till grupperna.

Vill man skapa ett ämnesgruppforum, så är det viktigt att först skapa en rättighetsgrupp under Grunddata-Rättigheter (ex. gitarr) och anmäla respektive användare (gitarrlärare) till gruppen.

Grupper

Här skapar man huvudgrupper i Forum ex. Ämnesgruppforum. Kom ihåg att trycka på ”+”. Det är endast medlemmar i de tilldelade rättighetsgrupperna som kommer kunna se gruppen och dess forum.

Forum

Här skapar man de olika forumen och man anger i vilken grupp forumet ska ligga i. Genom att trycka på ”+” så anger man vilka rättighetsgrupper som ska ha respektive Läs-, Skriv-, Skapa och Ta bort tillgång.

Slutligen är det också möjligt att administrera vilka elever/lärare/användare som ska abonnera på varje forum. Är man abonnent så får man ett mail när det skapas en ny tråd i ett forum.

Globala Grupper/Forum

Önskar man att kunna kommunicera externt med andra Speedadmin-skolor kommer detta vara möjligt vid skapningen av en global grupp och därefter Forum.

Globalt Forum

För att kunna se de globala forumen så ska rättighetsgrupperna ha rättigheten ”Se Speedadmin forum”. Denna rättighet ger tillgång till de globala forumen. Skapningen av ett Globalt forum sker principiellt som vid de lokala forumen. Men har fått sitt egna avsnitt under Grunddata-Globalt Forum.

Väljer man Grupper, så kan man skapa nya överordnade grupper. Klickar man efterföljande på ”+” så kan man tilldela de globala rättighetsgrupper som har rättigheten (Se Speedadmin forum).

Det är den superanvändare som skapar det Globala Forumet som väljer vilka användare som ska kunna se Forum Gruppen, det är också den som skapar Grupper och Forum som administrerar det.

När man skapar olika forum under de grupper som är skapade så sker det på samma sätt som för de lokala. Förutom att det endast är Globala rättighetsgrupper som kan få tillgång till de Forum som är skapade.

Det är samma möjligheter för de Globala Forum när det gäller bifoga filer osv.

Guide till hur man skapar grupper och forum> Klicka här

 Du är välkommen att kontakta Speedadmin´s support för hjälp till denna inställning.

Var denne artikel en hjælp?
0 ud af 0 fandt dette nyttigt
Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere.
Drevet af Zendesk