Loggin med Feide og ID-porten

Loggin kan foretages via Speedadmin’s egen brukernavn og passord system, samt Feide (skoletjeneste) og ID-porten.

Ovenstående tjenester er implementeret via SAML 2.0, og bruk at disse loggin metoder er inkl. i årsabonnent pr. 1/1-2017.

Kulturskolen vælger hvilke login muligheder man vil tilbyde til netop sine brugere. Ifm. Med ovenstående tjenester er der Single Sign-On.

Aktivering av loggin med ID-port/Feide

1. Kommunen må knytte Speedware med deres Feide.
  2. Speedware kontaktes og anmodes om at åbne for loggin med Feide og/eller ID-porten. Det er muligt at vælge hvem der skal kunne knytte sin profil med Feide eller ID-porten (Lærer, Elever, Foresatte), så dette bedes oplyst i kontakten.
  3. Så snart dette er aktiveret vil påloggningsmuligheterne være være synligt på jeres logginsiden:
  4. Brukere der er registreret med fødselsnummer (foresatte/lærere) vil straks kunne logge inn med ID-porten. Brukere uten registreret fødselsnummer, eller brukere som ønsker at anvende Feide må knytte deres profil opp mod Feide eller ID-porten, ved at logge sig inn på Speedadmin med vanligt Speedadmin Brukernavn/Passord, og her knytte deres profil med valgt ønske:

Dette er muligt på egen stamdata (”Min profil”) eller man kan sætte portalen opp med ”Påloggningsmuligheter”, så det er muligt at knytte sig direkte på portalen/startsiden. Oppsettning av dette gøres på Stamdata – Portal – Design for valgt portal:

Nye elever/Søknadskjema:

Nye elever vil i søknadsskemaet kunne opprette sig direkte med Feide/ID-port tilknytning, og trenger derved ikke senere at knytte deres profil opp manuelt:

Det er kun muligt at knytte én ID-port og en én Feide pr. profil. Derfor må foresatte knytte hver deres profil opp med deres ID-port, og ikke begge to knytte den på elevens stamkort.

Det er muligt at lave en ”Test” av Feide/ID-porten inden man åbner den for alle andre brukere. Kontakt Speedadmin for at mottake et testlink til dette.