Nytt läsår/Återanmälan

Skapa nytt läsår

Det är lämpligt att göra uppdateringarna i följande ordning:

1. Skapa Nytt Läsår (Grunddata -> Grunddata)
  2. Kopiera lärardata (Grunddata -> Hantering)+ ev. skapa nya lärare/inaktivera lärare som har slutat
  3. Grupper/Link (Grunddata -> Inställningar av anmälan och återanmälan -> Ämnen i anmälan)
  4. Anpassa ämne (Grunddata - Ämne)
    • Nya ämnen
    • Uppdatera underkategorier
    • Uppdatera beskrivningar
  5. Annan förberedelse som ev. kan göras senare

Återanmälan, förberedelser

1. Kontrollera status för Återanmälningsbara ämnen - (Grunddata – Inställningar av anmälan och återanmälan)
  2. Anmälningsfält – vilken data ska accepteras när eleven återanmäler sig (Grunddata – Inställningar av anmälan och återanmälan)
  3. Inställning för återanmälan + Återanmälningstexter (Grunddata – Inställningar av anmälan och återanmälan)
  4. Kontrollera mallar för automatiskt utskickade e-mails (Grunddata - Mall - Speedadmin mall)

Återanmälan, process

1. Öppen för återanmälan (Grunddata – Inställningar av anmälan och återanmälan)
  2. Skicka e-mail till alla aktiva elever + elever som står i kö till återanmälan (Listor - Återanmälan)
  3. 14 dagar (valfritt) för sista frist – Påminn elever som inte har reagerat - (Listor - Återanmälan)
  4. Stäng återanmälan - (Grunddata – Inställningar av anmälan och återanmälan)

Vägledning för ovanstående finns här!