Bokföring

Förberedelse innan bokföring

1. Hantera alla "Ej godkända betalningar - (Notiser uppe i högra hörnet)
  2. Gör div. justeringar för tariffens betalningar
    • skapa administrationsavgift (Grunddata -> Betalningsfunktioner -> fliken "Adm. avgifter")
    • Manuella justeringer av pris pr. elev + ev. extra linjer (Vägledning här!)
    • Återbetalning - man kan välja att göra det regelbundet eller innan bokföring av vårens betalningar (Grunddata -> Betalningsfunktioner -> fliken Återbetalning) (Vägledning här!)
  3. Kontrollera div. listor:
    • "Kontrollera elevbetalare"
    • "Elever utan betalningar"

Bokföring

Grunddata -> Bokföring

1. Skapa nytt utkast med valfritt kommentarsfält och var uppmärksam på korrekt räkenskapsår vid byte av läsår.
  2. Lägg till betalningar till utkastet – välj den tariff man önskar bokföra
  3. Tillbaka till översikten – korrigera eventuella upptäckta fel/notiser.
  4. Bokföring - hämta fil och levera den till ekonomikontoret - Vägledning här!