Fakturering (uppsättning)

Vid inställning av fakturering för första gången

1. Ange vilket betalningssystem det ska leveras filar till - kontakta Speedadmin för detta.
  2. Tillpassa betalningstyp + ev. konto
  3. Upprätta taxa för varje betalningstyp
  4. Skapa taxor och lägg till önskad mängd tariffer för varje taxa
  5. Uppsättning av div. rabattfunktioner
    • Syskon/flerämnesrabatt -> (Grunddata -> Rabatt)
    • Max pris vid familjerabatt -> (Grunddata -> Rabatt)
    • Individuell undervisningsrabatt (ensemble som är gratis när man har individuell undervisning) - (Grunddata -> Ämne)
    • Flerämnesrabatt (när man har det samma ämne flera gånger) - (Grunddata -> Ämne)
  6. Uppdatera aktive elever med dem gällande tarifferna - (Grunddata -> Betalningsfunktioner)

Vägledning till ovanstående finns här!

Förbereda fakturering för nytt läsår

1. Kopiera tariffer från förra läsåret - (Grunddata -> Tariffer)
  1. Kopiera in tariffer på div. taxor + ändra datum och priser. - (Grunddata -> Taxa)
  2. Uppdatera aktive elever (Grunddata -> Betalningsfunktioner)

Vägledning till ovenstående finns här!