Følg

Återbetalning av ersättningslektion.

Systemet har en fin funktion för Återbetalning av ersättningslektioner.

Återbetalningen kan göras för hela läsåret eller när man själv önskar det, med förutsättning att Avbokningarna förs detaljerad under läsåret.

Under Grunddata – Betalningsfunktioner – fliken Återbetalning görs beräkningen av återbetalningen:

På ”antal avbokningar som ska dras ifrån” anges det evt. en siffra om ni har en regel för detta.

 Det samma gör sig gällande för det ”minsta priset”.

 Välj listan "Återbetalning (alla elever)" - om det finns Ämnen som inte får någon återbetalning bör man skapa en anpassad lista.

Om man ännu inte har kört de sista tarifferna på året, kan man välja ett tariffnr i menyn och utifrån denna görs återbetalningen automatiskt. Är den sista tariffen bokförd, får man göra en manuell återbetalning på elevens betalningsflik.

 Tryck ”Kontrollera Lista” för en överblick över beräknade återbetalningar.

Återbetalningen görs per ämne och inte per elev. Om man har gett eleverna en taxa manuellt och inte genom ämnet så kommer avbokningarna inte med i beräkningarna. Beloppet som föreslås tar hänsyn till eventuella rabatter och beräknar det faktiska lektionspriset. Antal gånger på listan är antal över den siffra man har satt som ska dras ifrån.

 Tryck ”Skapa återbetalningar” om det är möjligt, dvs. om tariffen inte är bokförd eller återbetalningsbeloppet inte är för stort.

 *

Det är Avbokningsorsaken som utlöser återbetalning - 

På Grunddata – Avbokningsorsak är det angivet om en avbokning inräknas som återbetalning eller ej. Om en avbokning har haft en ersättningslektion, blir denna inte inräknad. 

Var denne artikel en hjælp?
0 ud af 0 fandt dette nyttigt
Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere.
Drevet af Zendesk