Avdelning och Kategori

Ny Kund i Speedadmin.

Det är av erfarenhet en riktig bra idé att föra en så enkel version av systemet som möjligt. Följande ligger som grundlag till Speedadmins sammansättning.

Beroende på mängden av ordinär data vid implementering från tidigare system, är själva uppbyggnaden av Speedadmin unik per skola.

1. Avdelning och Kategoristruktur: Grunddata – Avdelning

• Skapa AVDELNING – man tar ursprung i avdelningar med egen ekonomi. Det ska endast upprättas flera avdelningar när det är på tal om avd. med olika ekonomi och löneförhållanden (ex. Musikskola för sig). Se bild nedan.

• Under varje Avdelning tillkommer en Kategori.
  • Kategori används för att sortera/begränsa visning av Ämnen i samband med Anmälan och Återanmälan. Kategorier är fritt definierbara
  • För att upprätta KATEGORI,  klicka på pilen ” före Avdelningens namn (här Kulturskolan). Ämnen kan t.ex. kategoriseras som nedan (Musik, Dans, Teater m.m.):

• Avdelning - Kategori,  vill framkomma när man skapar ett Ämne:

* Eller vid redigering av ett existerande Ämne:

* Detta länkar till nästa steg i Speedadmins uppbyggnad; Ämnestyper och Ämnen; manual för Ämnestyper och Ämnen klicka här