Læringsplatform / Study planner

Opdateret 26/8-2020

Læringsplatform eller "Studyplanner" er Speedadmins virtuelle lektionsplan for udveksling af materiale og beskeder mellem lærer og elev/værge.

Denne vejledning består af

1. Information om opsætning/aktivering af læringsplatformen
  2. Lærerens brug af læringsplatformen
  3. Adgang/brug via app
  4. Elevens funktioner på læringsplatformen

1. Opsætning / Aktivering

For at aktivere Studyplanner gå til Stamdata -> Indstillinger - > Aktivér funktioner og aktivér knap for først Studyplan og derefter Chat.

Dette skaber menupunkt på både eleven og lærere login. Om man ønske at bruge et andet navn på funktionen, kan dette manuelt tilpasning på Stamdata - Menu  - Design:

Når Chat aktiveres vil lærere og elever/værger få rettigheden "Se chat i Studyplan" Det er den enkelte lærer der bestemmer om en elev/værge kan besvare chats (Tovejs)

Om du ønsker at automatisk notifikation går ud til elever eller/og værger, kan dette aktiveres på Stamdata - Notifikations indstillinger:

Dette anbefales for både lærere og elev/værger, så de løbende holdes informeret om hvad der sker i deres læringsplatform. Det skal tilpasses etter behov om hvodan man ønsker besked.

Såfremt "Live video" ønskes i læringsplatformne skal Speedadmin support kontaktes for at aktivere dette. Obs. der er forbrugsafgift på live video. Priser oplyses ved kontakt til support.

Når videochat aktiveres tilføjes der rettigheder for lærere til at starte og deltage i video samtale, og for elever kan deltage.

Desuden vil superbruger kunne se videoforbrug under Support - Video forbrug

2.Lærerens brug af læringsplatformen

Forside

Der vil være et en lektionsplan for hver individuelt fag eller hold som en elev deltager i. For hold vil alle elever på holdet have tilgang til det samme plan og dermed informationer der deles i denne plan.

Fag og hold vil på forsiden være præsenteret i kronologisk rækkefølge efter næstkommende booking øverst. Undervisning skal være booket i dit skema for at fremgå på læringsplatformen.

"Vis alle fag" viser alle elever grupperet pr. fag:

Endelig er det også muligt at vælge at redigere i sin opsætning og indhold af lektions biblioteket samt skabe eller redigere i samlinger af lektioner.

Lektionsbiblioteket er lærerens personlige bibliotek af individuelle lektioner der er skabt igennem tiden, og

Samling af lektioner er de lektioner den pågældende lærer har valgt at samle/gruppere

Lektionsplan

Klikker man på en elev (fag) kommer man ind på den enkelte elevs lektionsplan. I hvert plan ses information omkring den enkelte booking, samt lærere og elever der har tilgang til rummet:

Derudover ses en række af lektioner som er planlagt, aktive eller gennemførte af eleven:

Hver lektion har en stats (Kommende, Nu, Færdig, Ekstra), som man kan filtre på ved tragt-ikonet øverst. Eleven vil ikke kunne se lektioner med statussen "Ekstra (skjult)" lektioner, men ellers have adgang til alle andre lektioner.

Den enkelte lektion

For hver lektion er det muligt at tilføje:

• En overskrift
  • Skriftlig vejledning
  • Links (links til feks. Youtube vil streame direkte i lektionen)
  • Vedhæftede filer (max 100 MB pr. fil på nuværende tidspunkt)

Når en lektion skabes kan den tildeles til den enkelte elev uden at gemmes, men man kan også vælge at gemme den til sit lektionsbibliotek, hvorved samme lektion kan tildeles til andre elever efterfølgende.

Det er muligt at redigere i en lektion efter den er tildelt til en elev - disse ændringer vil ikke blive gemt i den oprindelige lektion.

Chat

Til højre i hver "rum" er en chat (såfremt den er blevet aktiveret af superbruger)

Læreren kan bestemme om den enkelte elev/værge skal kunne svare i chatten ved at vælge "Tovejs" øverst i kassen.

Hvis man giver eleven adgang til at svare i chatten vil eleven kunne sende filer via chatten til læreren.

Ved at trykke på "Chat" øverst i en lektion dannes der en aktiv tag der linker imellem chat og lektionen.

Live video

Såfremt superbruger/administration tillader at "Live video" anvendes, vil hver lærer kunne aktivere et opkald direkte fra den enkelte læringsplatformen som elever derefter kan deltage i. Såfremt læringsplatform for et hold vil alle elever på holdet kunne deltage samtidig.

Live video -> Start møde

Godkend at browser må bruge kamera og mikrofon.

Herefter er live video aktiv og elever kan nu deltage.

mceclip3.pngDet er muligt at udvide til fuldskærm, tænde/slukke mikrofon og kamera og dele skærm (browser bestemt.

Det er herefter muligt at give feedback på mødet. Og mødeinformation kan ses i chatten.

mceclip4.png.        mceclip5.png

Notater

Endelig er der øverst i højre hjørne mulighed for at tilføje notater til Læringsplatformen.

For hver notat er det muligt at angive hvem der skal kunne se notatet. Hvis ingen vælges er det kun læreren selv der kan tilgå notatet. Desuden mulighed for at tilføje filer.

Notater tilføjes automatisk navn og dato/tid.

3. Studyplan fra App'en

Direkte fra Speedadmin-app'en er det muligt at tilgå Læringsplatformen for den enkelte elev eller gruppe. Dette gælder både lærer og elev/værge udgaven af app'en.

Desuden muligt at tilgå Speedadmin webversionen overordnet:

Fra app'en gå til "Menu - Speedadmin webside":

Herfra er det muligt at gå i webudgave menuen og vælge Læringsplatform / Studyplan

Endelig er det muligt for lærere at tilføje "Notater" på en elev/hold fra app'en:

I notater kan også filer, lyd, bilde, optagelse lægges inn. Og det er muligt at vælge om notatet skal deles med eleven og andre lærere/superbrugere.

Notatet kan i app'en ses av eleven/værge hvis det er tildelt til eleven, men den vil også være synlig på elevens læringsplatform i øverste højre hjørne:

4. Elevens funktioner på læringsplatformen

Denne video giver en kort introduktion til elevens brug af læringsplatformen:

Rigtig god fornøjelse!!